Sudar na raskrsnici Zlokovac: Ima povrijeđenih, oboren i stub ulične rasvjete!

by nedim
| 23:00

U saobraćajnoj nesreći koja se noćas oko 00.40 sati dogodila na raskrsnici Zlokovac, na tuzlanskoj južnoj saobraćajnici, najmanje dvije osobe su povrijeđene.

Zbog sudara dva automobila Golf i Peugeot, u kojem je od siline udara jedan automobil oborio i stub ulične rasvjete, trenutno je u toku uviđaj zbog čega se saobraćaj odvija alternativnim putnim pravcima kroz naselja Stupine i Zlokovac. Došlo je i do prekida ulične rasvjete u ovom dijelu grada.

Silina udara, te plač jedne od djevojaka koje su se nalazile u jednom automobilu, probudila je i stanare obližnjih zgrada.

Ubrzo su se na licu mjesta pojavila dva vozila hitne pomoći, kojima su dvije osobe prevezene na dalje liječenje.

Crna tačka tuzlanske južne saobraćajnice u posljednjih šest godina odnijela je, prema onome što su objavljivali mediji, a najčešće zbog neprilagođene brzine, najmanje šest ljudskih života, dok se broj saobraćajnih nesreća sa težim ili lakšim posljedicama mjeri desetinama.

Još jedna saobraćajna nesreća na ovoj raskrsnici razlog je više da se hitno reaguje, a jedno od najefikasnijih rješenja sigurno je izgradnja kružnog toka, koji bi skratio pravac za razvijanje velikih brzina, te vozače natjerao da u raskrsnicu ulaze sa preporučenim brzinama.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend