Ministarstvo privrede TK: Predstavljanje Kataloga potencijalnih projekata javno- privatnog partnerstva

by admin2
| 8:18

Foto: Ilustracija

Ministarstvo privrede Tuzlanskog kantona je u saradnji sa USAID Projektom jačanja institucija vlasti i procesa u BiH, finaliziralo pripremu i izradu prvog Kataloga potencijalnih projekata javno-privatnog partnerstva Tuzlanskog kantona.

S tim u vezi, predstavljanje Kataloga će biti upriličeno u srijedu, 01. augusta 2018. godine, u Plavoj sali Bosanskog kulturnog centra u Tuzli, sa početkom u 11 sati.

Uzimajući u obzir da je na Tuzlanskom kantonu identificirano preko 40 potencijalnih JPP projekata koji su predstavljeni u prvom izdanju Kataloga, te da ukupna vrijednost svih identificiranih projekata iznosi blizu 340 miliona konvertibilnih maraka, vjerujemo da će svim učesnicima prezentacije biti predstavljena jedna šira dimenzija o potencijalima koje javno-privatno partnerstvo pruža za naš Kanton i dodatni uvid u sve sfere javnih usluga u kojima javno-privatno partnerstvo može biti optimalno sredstvo saradnje između javnog i privatnog sektora – saopšteno je iz Ureda za informisanje u Vladi TK.

Najavljeno je da će prezentaciji prisustvovati predstavnici svih javnih tijela (organi uprave, upravne organizacije, javna preduzeća, javne ustanove) te predstavnici privrednog sektora sa područja Tuzlanskog kantona.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend