Gradsko vijeće Tuzla: Uskoro okončanje agonije kupaca SPO ˝15.maj˝

by admin2
| 18:55

Gradsko vijeće Tuzla danas je održalo vanrednu sjednicu sa ciljem ubrzavanja  realizacije ranijih zaključaka u vezi sa završetkom poslova na objektu SPO “15.maj”.

Vijećnici su jednoglasno usvojili Odluku o izmjenama i dopunama Odluke o zamjeni nekretnina. Ovom odlukom Grad je uvažio stavove Udruženja kupaca stambeno poslovnog objekta 15.maj, koji su ukazali na problem roka u kojem su dužni izbrisati upise iz CE lista zemljišne knjige.

– Gradsko vijeće Tuzla je na prošloj sjednici usvojilo Odluku o zamjeni nekretnina. Riječ o realizaciji zaključaka Gradskog vijeća Tuzla o nekretninama na lokacija SPO “15.maj” u cilju omogućavanja realizacije zaključaka, da se konačno počne privoditi kraju projekat odnosno problem koji imamo sa tom zgradom. Radi se o zamjeni nekretnina sa Gradom Tuzla. Grad Tuzla ima također javni interes za tu zamjenu, dali smo kratak rok u kojem vlasnici predmetnog zemljišta trebaju izbrisati iz C lista zemljišne knjige prebilješke, zabilješke, hipoteke i druge upise na njihovom zemljištu. Udruženje kupaca se obratilo nama sa zahtjevom, da uvažimo i njihovu molbu, oni su i saznali da se neće tako brzo izvršiti brisanje tih hipoteka i zabilješki s njihovog zemljišta. Mi kao Grad smo uvažili stavove kupaca. Nije bilo nista sporno da im ostavimo i duži vremenski rok. Radi se o tehničkim izmjenama odluke koja je usvojena na prošloj sjednici – kazala je  pomoćnica gradonačelnika iz Službe sa geodetske i imovinsko pravne odnose Jasmina Hasanefendić Šimleša.

 (Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.