“PIPOL” Tuzla: Organizovana ljetna rehabilitacija za djecu izliječenu od raka

by admin2
| 15:14

Udruženje porodica i prijatelja djece i mladih oboljelih i izliječenih od malignih bolesti „PIPOL“  Tuzla organizovalo je proteklog vikenda u sportsko-rekreativnom centru S.R.C.A. Olovo,  petu po redu ljetnu rehabilitaciju za djecu sa područja Tuzlanskog kantona koja su izliječena od raka .

U ovom projektu učešće je uzelo više od četredesetero djece i mladih koji su, zajedno sa svojom porodicom uživali u jednom nezaboravnom iskustvu, čime se doprinijelo rehabilitaciji i resocijalizaciji mališana  izliječenih od raka, kao i pružanju psihosocijalne pomoći i podrške njihovim porodicama koji su neizostavan dio procesa liječenja i oporavka.

Trodnevni boravak u S.R.C.A. mališani iz Udruženja „PIPOL“ iskoristili su za kupanje i sunčanje, sportske i rekreativne aktivnosti, terapijsko jahanje konja, posjetu ZOO vrtu sa domaćim životinjama, igru na otvorenim i zatvorenim igraonicama.

„Ljetna i zimska rehabilitacija, koje kao redovne programske aktivnosti organizuje Udruženje „PIPOL“, ostaju u posebnom sjećanju naših mališana, mladih i članova njihovih porodica. Ove godine učešće u našem projektu uzela je i prva generacija djece oboljele od raka sa područja Tuzlanskog kantona koji su cjelokupno bolničko liječenje završili na Odjeljenju za hematologiju i onkologiju na Klinici za dječije bolesti UKC-a Tuzla. Kompletnu adaptaciju i rekonstrukciju ovog Odjeljenja u vrijednosti većoj od 150.000,00 KM, uz pomoć Grada Tuzla i brojnih društveno odgovornih kompanija iz zemlje i inostranstva izvršilo je Udruženje „PIPOL“ čime je omogućeno da se djeca liječe u svom Kantonu, bliže svome domu… Samim tim, doprinijeli smo i značajnim uštedama u Budžetu Tuzlanskog kantona, iz kojeg su sve do 2017.godine izdvajana ogromna sredstva za liječenje mališana oboljelih od raka sa područja Tuzlanskog kantona na Pedijatrijskoj klinici u Sarajevu.“- saopšteno je iz Udruženja „PIPOL“ Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend