Vlada TK: Unaprijediti saradnju sa II pješadijskim rendžerskim pukom OS BiH

by admin2
| 13:13

Unaprjeđenje postojeće saradnje sa II pješadijskim rendžerskim pukom Oružanih snaga Bosne i Hercegovine bila je tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Jakuba Suljkanovića sa Komandom Puka.

Ovom prilikom istaknuta je obostrana zahvalnost za dosadašnju saradnju, te želja da se ta saradnja dodatno unaprijedi, a posebno u pogledu predstojećeg obilježavanja Dana II Korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine.

„Želja nam je prezentirati javnosti sve ono što mi imamo, a kako bi se svi građani, a prije svih učenici osnovnih i srednjih škola, dodatno upoznali i educirali o ulozi II Korpusa u ratu 1992-‘95. i ulozi oružanih snaga u društvu uopće“ rekao je komandant Puka, pukovnik Kasim Mešić.

Premijer Suljkanović je istaknuo da „Iako Vlada i II rendžerski puk već dugo i uspješno sarađuju, još uvijek ima prostora za unaprjeđenje te saradnje. Vlada je i do sada učinila mnogo toga što se odnosi na obilježavanje značajnih datuma iz periodu 1992-‘95. godina. Donesen je zakon koji tretira ovu tematiku, urađene su biste za naše heroje, a očekujemo da se i u udžbenicima počnu uvrštavati sadržaji iz perioda odbrambeno – oslobodilačkog rata“.

Osim premijera današnjem sastanku prisustvovali su resorni ministar za boračka pitanja Enes Gegić sa saradnicima, ministrica kulture, sporta i mladih Slavena Vojinović i ministar obrazovanja i nauke Zlatan Muratović.

Komandu Puka su, uz komandanta Mešića predstavljali pukovnik Nedžad Hidanović i kapetani Armin Karahodžić i Almir Kuluglić – saopšteno je iz Odjeljenja za informisanje u Vladi TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.