DSO Promus

ponedjeljak, 23 Juli 2018 13:58

UG Magic Factory Tuzla: Poziv za prijavu projekata – pitching za serije

2307 festivalska vila

U.G. Magic Factory i 7. Tuzla Film Festival poziva scenariste, reditelje i producente da pošalju prijedloge projekata (scenarij, koncept, pilot) za seriju, a autori onih koji budu odabrani kao najzanimljiviji imat će priliku da urade pitching svojih projekata u okviru konferencije filmskih profesionalaca koja će biti dio 7.TFF-a.

Organizacioni odbor događaja selektirat će pristigle projekte koji će dobiti šansu da budu prezentirani poznatim TV kućama iz BiH i regiona koje se bave produkcijom serija.

Učesnici pitchinga imat će na raspolaganju 5 minuta za predstavljanje projekta te tri minute za odgovaranje na pitanja. Također, najbolji scenario po ocjeni stručnog žirija bit će nagrađen priznanjem Otto Englander.

Konferencija kao i pitching za serije održat će se od 17. do 19. oktobra 2018. godine u Tuzli.

Učešće na konferenciji i pitchingu je besplatno, a prijedloge svojih projekata možete slati na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. u naslovu e-maila napisati: pitching za serije i obavezno ostaviti kontakt podatke. Prijedloge možet slati i poštom, adresa je: Trg slobode 16, 75 000 Tuzla, BiH. Poziv za dostavljanje projekata otvoren je do 10. septembra 2018. godine.

Projekti koji budu izabrani dobit će poziv za učešće na pitchingu – saopšteno je iz U.G. Magic Factory.

Više informacija na:
+387 35 258 267, Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli..

 

(Tuzlainfo.ba)


futura toneri veliki

biznis veliki

 

level baner

@ig_tuzla Pratite nas

LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu