Crveni križ Tuzle uručio priznanja: Lipničani najbrojniji dobrovoljni davaoci krvi

by nedim
| 5:56

Protekle sedmice u Župnom uredu u tuzlanskoj MZ Lipnica, organizovana je još jedna uspješna akcija dobrovoljnog darivanja krvi.

Akciji koju je organizovao Crveni križ grada Tuzla, odazvao se 31 dobrovoljni davalac krvi a prikupljeno je 28 doza krvi. Pored samog darivanja krvi, Crveni križ grada Tuzla učestvovao je u organizaciji druženja za humaniste iz ove mjesne zajednice i tom prilikom uručena su priznanja za dobrovoljne davaoce krvi, koje je uručio sekretar Crvenog križa Tuzla Sead Hasić. Svi prisutni su kao simboličan znak zahvalnosti za darivanje najvrijednije tečnosti na svijetu dobili i majice sa znakom Crvenog križa Tuzla.

– Još jednom veliko hvala svima koji su dali dio sebe da bi spasili nečiji život. Posebnu zahvalnost izražavamo predsjedniku MOCK Lipnica Gornja, gospodinu Boži Markoviću- Ćeli, Fra Marku Lovriću i Zdenki Benkoviću koji su učestvovali u organizaciji ove akcije. Bitno je spomenuti da se ova mjesna zajednica ističe po najvećem broju dobrovoljnih darivalaca krvi, kada su u pitanju redovne organizovane akcije – istakli su iz Crvenog križa grada Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)