Balkansko prvenstvo u atletici: Tuzlak Rusmir Malkočević osvojio bronzanu medalju

by nedim
| 18:30
  •  
  •  
  •  
  •  

Na 71. Balkanskom prvenstvu u atletici za seniore i seniorke, koje je održano Staroj Zagori (Bugarska), Tuzlak Rusmir Malkočević osvojio je brozanu medalju.

Tuzlak je bio treći u trci na 400 metara s preponama, a ostvario je vrijeme 51. 90.

– Ovo Balkansko prvenstvo i bronzana medalja su za mene po mnogo čemu posebni. Prvo jer sam zbog povrede stopala morao prošlu godinu pauzirati i nisam bio u mogućnosti da branim titulu prvaka Balkana iz 2016, takođe, spremajući se za novu sezonu ponovo sam u martu doživio  povredu koljena koju i danas dan nisam zaliječio upotpunosti, tako da sam morao kasnije i otvoriti sezonu. Prije  ovog prvenstva imao sam samo dvije trke na 400 m sa preponama tako da nisam očekivao da mogu prvo istrčati ovaj rezultat koji je pola sekunde slabiji od mog ličnog rekorda, a drugo da mogu uzeti i medalju. Ali, hvala dragom Bogu, koji mi je dao snagu da pored svih problema i prepreka sa kojima sam se suočio u dvije godine, uspio sam da ostvarim oboje i to već u trećoj trci sezone. A to ne bih mogao bez podrške porodice, trenera, kluba i naravno PFHSC tima iz Sarajeva koji mi zaista pomaže u treningu i oporavku – izjavio je Malkočević.

Bronzanu medalju na ovom prvenstvu je osvojio i Zeničanin Mesud Pezer koji je bacio kuglu na dužinu od 19,72 metra, što je bilo dovoljno za treće mjesto pa tako nije odbranio naslov prvaka od prošle godine iz Novog Pazara, kada je pobijedio s 20,11 m.

Najbolji rezulat u našoj reprezentaciji je ostvarila bh. atle­tičar­ka Mla­de­na Pe­tru­šić koja je od­bra­ni­la zla­tnu me­da­lju u se­dmo­bo­ju

Pa Balkanskom atletskom prvenstvu učestvovalo je 610 takmičara i takmičarki iz 18 zemalja.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.