Mještani Krojčice pisali gradskoj vlasti: Obećano igralište čekamo od 2011. godine

by nedim
| 14:53

Krojčica, veliko naselje koje pripada MZ Kreka, godinama čeka da dobije adekvatno mjesto za igru i zabavu mališana. Trenutno jedino mjesto na kojem se djeca Krojčice okupljaju radi druženja je poligon Krojčice tzv. “Pjeskara” – navodi se na početku pisma našeg čitatelja koje objavljujemo u cjelosti, a koje se navodi:

Na incijativu mještana posljednjih desetak godina uspjelo se sakupiti nešto malo, ali nedovoljno financijskih sredstava za poboljšavanje uslova za igru na pomenutom prostoru.

Kao privremeno rješenje, od financijskih i materijalnih sredstava koje smo sami sakupili i od toga smo uspjeli ograditi dio prostora tj. stranu na kojoj se nalazi magistralni put.

Mještani samoincijativno organiziraju radne akcije kako bi održavali igralište u što je moguće boljem stanju, ali to je nedovoljno.

U nekoliko navrata smo obavještavali o ozbiljnosti ovog problema nadređene u MZ Kreka ali našu molbu nisu uvažili. Nakon toga usmjerili smo se na potpisivanje peticije koju smo poslali direktno u Opštinu Tuzla koju je potpisalo oko 1000 mještana Krojčice ali i to je bilo bezuspješno.

Na dvadesetdevetoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Tuzla, održanoj dana 29.03.2011. godine usvojena je urgencija za izgradnju dječijeg igračišta u naselju Krojčica.

Nadamo se da ste shvatili ozbiljnost našeg problema, pa ovom prilikom molimo Gradsku vlast da se uključe u rješavanje ovog problema i na taj način obraduju mališane Krojčice.

Unaprijed hvala,
Mještani naselja Krojčica

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend