Sloboda dočekuje Zrinjski: Na Tušnju nikom nećemo dati pardona!

by nedim
| 17:48

Utakmicom protiv aktuelnog prvaka BiH, HŠK Zrinjski Mostar, koja je na porgramu u subotu, 21. jula sa početkom u 20 sati, fudbaleri Slobode otvaraju novu sezonu.

2018./2019, a tim povodom danas je na stadionu Tušanj održana redovna konfernecija za medije na kojoj su pristunim obratili 

i Perica Ivetić, kapiten FK “Sloboda” Tuzla.

Milenko Bošnjaković, šef stručnog štaba Bošnjaković je pred ovu utakmicu istakao da Sloboda u subotu igra protiv najorganizovanijeg kluba u BiH koji je u svim segmetina posložen na najvišem nivou.

-Nama dolazi aktuelni prvak i ekipa koja je tri puta zaredom osvajač prvenstva BiH. To je ozbiljna ekipa koja je u svim segmentima posložila klub na vrhunskom nivou. Oni su definitivno blagi favorit, ali pred tuzlanskom publikom nikome nećemo dati pardona i unaprijed otpisati tri boda. Naprotiv, to je motiv da što jače, pametnije i korektnije odradimo utakmicu. Imamo tri ili četiri igrača koja su ostala u klubu, a sve ostalo su novi. Međutim, radi se o kvalitetnim igračima koji su vrlo brzo prihvatili sistem rada i ono što od njih tražimo. Radili smo, trenirali i pripremali se specijalno za Zrinjski tako da očekujem da ćemo se predstavit u najboljem svjetlu, rekao je Bošnjaković.

Kapiten Slobode i miljenik domaće publike, Perica Ivetić najavio je da će on i ostali momci na terenu dati svoj maksimum.

-U ovom trenutku moramo pokazati koliko možemo i gdje se nalazimo u odnosu na najbolju ekipu u državi unazad tri godine. To je ekipa koja je unazad nekoliko sezona promijenila samo tri igrača. Domet naše ekipe sada ne bih mogao komentarisati, ali kao kapiten i kao neko ko je duži period u klubu, mogu reći da moramo dati maksimum, što publika i traži, izjavio je Ivetić koji je iskoristio priliku da pozove navijače da dođu u subotu na utakmicu kako bi svojom podrškom pomogli Slobodi.

-Pozivam sve navijače , ljubitelje Slobode, ljudi kojima je crveno-crna boja u srcu, da dođu i podrže nas, jer mnogo je ljepše kada čuješ huk sa tribina jednostavno dobiješ motiv. Moramo Slobodu dovesti u mirnu luku, te našim navijačima prirediti dobru sezonu, da imaju što manje stresova, i nerviranja kao što smo to napravili u prošloj sezoni, završio je Ivetić.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten igrača, trener Bošnjaković ne može računati na Azira Muminovića koji se povrijedio na priprema u Fojnici te će sa terena izbivati nekoliko mjeseci.

Utakmica između Slobode i Zrinjskog igra se u subotu na stadionu Tušanj u Tuzli sa početkom 20 sati, uz direktan TV prijeno na BHT1. Prema odluci Upravnog odbora FK “Sloboda” Tuzla, cijena redovne ulaznice za domaće utakmice Slobode u sezoni 2018./2019. koštati će 5 KM zapadna i 5 KM sjeverna tribina, dok će ulaznica za navijačku grupu “Fukare” koštati 3 KM.

Odlukom Uprave kluba iz Rudarske 2, ulaz za žene i djecu do 12 godina za utakmicu 1. kola BHT Premijer lige BiH je besplatan.

(Tuzlainfo.ba/FK Sloboda)