Gradska uprava Tuzla: Stvoreni preduslovi za otvaranje ureda Udruženja poslodavaca FBiH

by admin2
| 13:09

Grad Tuzla i Udruženje poslodavaca FBiH, u petak 20. jula 2018. godine, potpisali su Ugovor o najmu prostorija, čime su se stvorili preduslovi za otvaranje ureda ovog Udruženja u Tuzli – saopšteno je iz Gradske uprave.

“ Udruženje je u posljednje vrijeme omasovljeno brojem članica sa područja Tuzlanskog kantona, te se stvorila potreba za otvaranjem ureda, a sa ciljem pružanja boljih usluga članstvu i stvaranja povoljnijeg poslovnog okruženja. Ured će biti otvoren za potrebe Grupacije poslodavaca Tuzlanskog kantona pri UPFBiH, a pružat će članovima besplatne pravne savjete, pravnu pomoć, informacije bitne za njihovo poslovanje i ostale usluge koje Udruženje poslodavaca FBiH osigurava svom članstvu“ – istakao je Mladen Pandurević direktor Udruženja poslodavaca FBiH.

“ Ono što je nama važno jeste sinergija vladinog, nevladinog i sektora biznisa, u cilju bržeg razvoja Tuzle i Bosne i Hercegovine. Nastojimo svaki zahtjev poslodavaca, bilo da se radi o udruženjima Federacije, Kantona ili Grada, što prije realizirati. Poznato vam je da smo organizovali Ured za poduzetnike, kojim želimo omogućiti da poslodavci, koji žele zaposliti ljude, mogu dobiti sve potrebne informacije na jednom mjestu. Tu mogu završiti, sve ono što je u nadležnosti gradske uprave ili dobiti savjet kojim putem se može riješiti problem. Mi nastojimo sektoru biznisa, posebno realnom sektoru, napraviti svaku vrstu pogodnosti, a da se što više razviju i da zaposle što veći broj ljudi jer nam je nezaposlenost veliki problem. Spremni smo ići i sa zakonskim inicijativama, zajedno sa udruženjima poslodavaca, da se nameti na platu smanje, kako bi plate bile veće, jer su te male plate jedan od uzroka odlaska mladih ” –  istakao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend