Festival “Kaleidoskop”: Rambo Amadeus održao radionicu sa mladim muzičarma

by nedim
| 8:48

Muzička radionica, sa Rambo Amadeusom i njegovim kolegama iz benda, koja je jučer održana u okviru 10. festivala “Kaleidoskop” u Tuzli, oduševila je mlade muzičare, tokom dvosatnog druženja u Kući plamena mira.

Aktivnosti su bile raspoređene u tri sesije, uvodni razgovor, praktični dio, sa vježbama, dok su u trećoj sesiji predavači odgovarali na pitanja mladih i razgovarali sa njima u prijateljskoj i izuzetno opuštenoj atmosferi.

Rambo Amadeus i njegove kolege iz benda su na vrlo profesionalan, iznad svega pedagoški, način, mlade muzičare upoznali sa njihovim prvim mužičkim koracima i osnovnim znanjima o muzici. Popularni muzičar je govorio o, naučno dokazanom, pozitivnom uticaju muzike na razvoj i obrazovanje mladih, o tehnikama sviranja različitih instrumenata te ličnim iskustvima na sceni. Predavanje je održao u svom prepoznatljivom stilu, duhovito, zabavno i bez dlake na jeziku.

Radionica je upriličena sa ciljem da mladim muzičarima omogući razmjenu iskustava i znanja sa profesionalcima, koji već nekoliko decenija, veoma uspješno nastupaju na regionalnoj sceni.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend