Nogometni savez TK: Trenerske nacionalne “C” licence dobila 24 trenera

by nedim
| 7:38

Nogometni savez Tuzlanskog kantona, u saradnji sa Centrom za edukaciju kadrova NS/FS BiH, uspješno je realizovao Kurs za sticanje zvanja trenera sa Nacionalnom “C” licencom.

Kurs za Nacionalnu C licencu je bio sadržan u četiri modula, a koji su održani tokom mjeseca juna i jula. Teoretski dio nastave je bio obavljen na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, a praktični na stadionu „Tušanj“ u Tuzli.

Polaznici koji su uspješno položili Kurs, su po završetku istog dobili diplome sa kojom će biti u mogućnosti obavljati posao trenera u klubovima kako kantonalnih tako i omladinskih liga NS TK.

Kurs su položili: Nail Beširević, Jasminko Dugonjić, Adin Džafić, Rešid Hodžić, Hariz Imamović, Alen Imamović, Samir Jogunčić, Elvis Kamberović, Nurfet Kasumović, Esmir Lipovac, Rahman Mašić, Halil Mulahalilović, Emin Mujezinović, Fikret Pezerović, Enis Bajrami i Nijaz Salihović.

Kursu su pristupili i kandidati iz drugih kantonalnih/područnih Saveza: Radenko Borić, Đorđe Petrović, Zoran Brković, Ervin Bikić, Matijas Pejić, Luka Kobaš, Ivon Mijić i Goran Petrović.

Edukaciju su realizovali Instruktori Samir Adanalić, trener sa UEFA A licencom, Almir Hukić, trener sa UEFA PRO licencom i Šefik Imamović, trener sa UEFA B licencom.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.