Crveni križ TK: Pruženo više od 3.500 usluga na Maršu mira

by admin2
| 12:20
  •  
  •  
  •  
  •  

Foto:Crveni križ TK

Tokom trajanja „Marša mira 2018“, koji je organizovan  u periodu od 07.-11. jula 2018.godine u okviru obilježavanja 23. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, ekipe Crvenog križa pružile su 2 049 usluga zbrinjavanja –  od tretiranja bolova do obrade žuljeva i povreda, drugih usluga prve pomoći,  kao i transporta učesnika koji zbog povreda i iscrpljenosti nisu bili u mogućnosti samostalno doći do mjesta gdje bi im se pružila adekvatna medicinska usluga.

Pruženo je dodatno oko 500 sitnih usluga, kao i oko 1000 usluga koje nisu u domenu prve pomoći (psihosocijalna podrška tokom cijelog trajanja Marša mira).

U ovom humanom poduhvatu učestovalo je 80 volontera i uposlenika Crvenog križa Tuzlanskog kantona.

U sastavu ekipa CK TK bili su volonteri i uposlenici iz općina/grada: Banovići, Kalesija, Lukavac, Sapna, Doboj Istok, Srebrenik, Gračanica, Čelić, Tuzla, Živinice, Unsko-sanski kanton, Srebrenica i Kakanj. Vođa timova CK TK i koordinator ekipa prve pomoći i sanitetskih ekipa uključenih u Marš mira bio je volonter, dr. Fejzo Džafić (CK Tuzla), uz podršku dr.Jasmine Tokić (CK Banovići).

Jedna ekipa Crvenog križa TK je na dan dženaze 11. jula  bila stacionirana u sanitetskom vozilu Crvenog križa FBiH i u blizini Memorijalnog centra pružala usluge prve pomoći učesnicima na dženazi. 

Sve aktivnosti su realizovane zajedničkom koordinacijom između Crvenog križa TK i Pododbora za logističku podršku i realizaciju obilježavanja 23.godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice, kao i Pododbora za Marš mira 2018.

Ovom prilikom se iz CK TK zahvaljuju svim volonterima i uposlenicima Crvenog križa kao i donatorima koji su omogućili da osoblje Crvenog križa TK realizuje sve planirane aktivnosti.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.