Kampus Univerziteta i Tuzli: Studenti dobili teren za fudbal, uskoro za tenis i košarku

by nedim
| 10:54

Kao što smo već pisali, Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli nakon završetka radova, na raspolaganje je dobio poligon za kineziološku dijagnostiku i trening u Kampusu Univerziteta u Tuzli.

Zadovoljstvo za prvu sportsku aktivnost na novouređenim terenima imale su studentice Fakulteta za tjelesni odgoj i sport koje su odigrale revijalnu utakmicu u malom nogometu, sportu koji se intenzivno širi i u našoj regiji, a početni udarac je simbolično izvela Rektorica Univerziteta u Tuzli.

Pred prisutnim zaposlenicima Fakulteta za tjelesni odgoj i sport, Centra za sport, Studentskog parlamenta,  kao i predstavnicima medija, prezentirani su dalji koraci u projektu, kao što su planirano uređenje tenis terena i terena za basket. Početak radova na rekonstrukciji tenis terena je obilježeno uz prisutvo Rektorice i Dekana Fakulteta. Također, napomenuto je da je u drugoj fazi realizacije Projekta planirano uređenje atletskog poligona kao i velikog nogometnog terena.

Na kraju istaknuto je da će od 01.09.2018. godine rekonstruirani poligoni biti u funkciji i na raspolaganju studentima Fakulteta za tjelesni odgoj i sport za nastavne aktivnosti, studentima drugih fakulteta za nastavu tjelesnog i zdravstvenog odgoja, nastavnicima i asistentima za naučno – istraživački rad, studentima Univerziteta u Tuzli za vannastavne aktivnosti, naglašeno za razvoj ženskog studentskog sporta, te zainteresiranim vanjskim suradnicima, udruženjma, sportskim klubovima i školama – navedeno je između ostalog u informaciju Univerziteta u Tuzli.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.