U Tuzli uskoro Innovation Café: Prilika za “startup-e” da pronađu investitore i partnere

by nedim
| 13:12

U Njemačkom centru za robotiku – DKR, u Mejdanu, u Tuzli, 16. jula će se održati Innovation Café.

Innovation Café je koncipiran na način da startup-i u kratkom vremenskom roku, od tri minuta, po uzoru na ”razgovor u liftu”, prezentuju svoj proizvod pred investitorima. Pored izazivanja velike pažnje investitora, startup-i, također, imaju zadatak impresionirati prisutne goste događaja, tačnije, partnere i potencijalne buduće korisnike njihovog proizvoda.

U toku Innovation Café-a, prisutnima će se obratiti Edhem Eddie Čustović sa temom ”Inovacije kao ekonomski imperativ” i prof.dr. Mirsad Hadžikadić s temom ”Napredne tehnologije”. Startup-i će se predstaviti kroz svoje ideje, a stručnjaci iz polja poduzetništva će dati savjete na koji način da startapi izađu na ino tržište te da unaprijede svoju ideju. Nakon zvaničnog dijela prezentacija, startupi, investitori i publika će imati vremena za networking i razvoj dalje saradnje.

Fondacija za inovacije, tehnologije i transfer znanja – FITT kroz projekat CEE FREIRAUM podstiče poduzetničke aktivnosti, stvaranjem povoljnog okruženja za razvoj biznis ideja u regionu Centralne i Istočne Europe. Naš cilj je izgradnja efikasnog regionalnog poduzetničkog ekosistema, koji će mlade startup-e usmjeriti ka poslovnom tržištu. Kroz CEE FREIRAUM projekat mladi startup-i će imati priliku da steknu znanja i razviju skup vještina, koje će im pomoći da uđu na velika vrata inostranog tržišta.

Osnovni cilj je podstaknuti mlade ljude da upotpunosti iskoriste potencijal, kojim su bogati te da na taj način doprinesu i osnaživanju privrede Bosne i Hercegovine.

Događaj počinje u 18 sati.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend