Večeras “Brodolom Evolution”: Publiku u Tuzli zagrijat će Mahmut Orhan, Magdalena, Musumeci…

by nedim
| 10:13

Tokom proteklih 11 godina najiščekivaniji jednodnevni događaj u Bosni i Hercegovini i šire posjetilo je više od 50 hiljada ljudi.

Brodolom, nadaleko poznat po inovativnosti i prikazivanju različitih mogućnosti elektronske muzike, spreman je da, u svom dvanaestom izdanju, evoluira. Tako će glavna bina biti najvisočija i najveća ikad postavljena na ovakvom tipu zabave, te će po prvi put biti postavljena još jedna bina! No, osigurano je i mnoštvo drugih novosti kojima će posvjedočiti svi koji posjete dobru poznatu lokaciju Brodoloma: Carinska zona – Šićki Brod večeras od 21 sat!

Na Brodolom Evolution stiže svjetska house zvijezda u munjevitom usponu – Mahmut Orhan, čiji planetarno popularni megahit “Feel”, kojim je pokorio svjetske top liste i radijske stanice, bilježi gotovo 300 miliona YouTube pregleda i sedmicama je bio najprodavaniji hit na najvećoj online prodavaonici DJ scene Beatport, kao i među 20 najprodavanijih na iTunes servisu u više od 20 zemalja.

Mahmut trenutno ruši sve rekorde singlom “6 Days”, koji je već sedmicama na prvom mjestu liste Shazam Top 100! U svijet dance muzike ušao je remiksujući trake iz 80-ih i 90-ih, a njegova kombinacija soulful deep housea i groovy indie dancea dovela ga je do izdavanja na više labela te mu je obezbijedila titulu jednog od najviše obećavajućih dance izvođača na svijetu. Sigurno je da će publiku Brodoloma očarati pravim ljetnim DJ setom u kojem se mogu očekivati i magični miksevi singlova kao sto su “Save Me”, “Age of Emotions”, “Uprising”, “Believe Me Now”, “Hold You”, “Way To Life”, “Vesaire” i mnogi drugi.

Na Evolution stejdžu, kojeg predstavlja Heineken, setove će zavrtiti jedna od najtraženijih ženskih techno DJ-eva, Magdalena, neprikosnoveni Musumeci, dobitna sarajevsko – banjalučka kombinacija After Affair, dobro poznato ime bh. elektronske scene i rezident Brodoloma G. Edd, te sjajni tuzlanski DJ Soole!

Kapije Brodoloma se otvaraju večeras od 21 sat, a ulaznice će biti dostupne po regular cijeni od 20 KM na ulazu najkasnije do ponoći ili ranije – do isteka zaliha, nakon čega će njihova cijena biti viša odnosno 30 KM. Ovogodišnji Brodolom predstaviće neke od najvećih svjetskih i domaćih imena: Mahmut Orhan, Magdalena, Musumeci, After Affair, G. Edd, Soole, Alexander de Funk, Groovyman, Calkins, Ena Smajić i Goran Emkić.

Organizatori su na Facebook stranici ovog događaja istakli da prate vremensku prognozu, te da očekuju do početka samog događaja da će kiša prestati padati. U slučaju da tako i ne bude, ističu da su zone natkrivene.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend