Objavljujemo privremene rang liste: Na Univerzitetu u Tuzli slobodno još 900 mjesta za upis

by nedim
| 12:37

Nakon završenog prvog upisnog roka na Univerzitetu u Tuzli, brucošima je za drugi upisni rok ostalo čak 900 slobodnih mjesta na 10 fakulteta.

Broj prijavljenih kandidata bio je 1442, od kojih je prema stanju privremenih rang lista pravo na upis ostvarilo 1185 kandidata.

Broj prijavljenih za upis ove godine u odnosu na prošlu manji je za 238, što je nastavak negativnog trenda iz prošlih godina.

Očekivano, najveći interes je bio za Medicinski i Elektrotehnički fakultet, gdje su sva mjesta popunjena, ali ostaje opcija, koja je realna, da Naučno-nastavno vijeće Univerziteta odobri dodatni broj mjesta na ove fakultete.

Novi studijski programi poput turizmologije na Prirodno-matematičkom fakultetu, mendžmenta u turizmu na Ekonomskom fakultetu i Politologije na Filozofskom fakultetu nisu privukli veliku pažnju novih studenata,

– Kada se pokrene novi studijski program uvijek postoje određene bojazni, ali uz dodatnu promociju do drugog upisnog roka, mislim da će biti dovoljan broj zainteresiranih. To posebno mislim na odsjek turizmologije, jer u turizmu na ovom području imamo prostora za zaposlenje – istakla je Nermina Hadžigrahić, rektorica Univerziteta u Tuzli.

Konačne rang-liste bit će objavljene u petak, 06.07.2018. godine, a upis primljenih kandidata počinje od 09.07. i trajat će do 13.07.2018.godine i od 20.08. do 25.08.2018.godine. Prijemni ispit drugog upisnog roka održat će se 04.09.2018.godine u 10.00 sati. 

Privremene rang liste objavljujemo u nastavku:

Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet

Ekonomski fakultet

Fakultet elektrotehnike: Elektrotehnika i računarstvo
Fakultet elektrotehnike: Tehnički odgoj i informatika

Fakultet za tjelesni odgoj i sport

Farmaceutski fakultet

Filozofski fakultet

Mašinski fakultet

Medicinski fakultet: Opći studij

Medicinski fakultet: Odsjek zdravstvenih studija

Pravni fakultet

Prirodno-matematički fakultet

 Rudarsko-geološko-građevinski fakultet

Tehnološki fakultet

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.