FK Sloboda: Nova uloga za Amira Spahića

by nedim
| 10:54

Dosadašnji član stručnog štaba FK “Sloboda” Tuzla i  pomoćni trener  Amir Spahić koji je nedavno dobio profesionalnu trenersku licencu, preuzeo je kormilo juniora Slobode koji se takmiče u Premijer omladinskoj ligi BiH U-19.

Spahić je proteklih sezona sarađivao sa Husrefom Musemićem, Vladom Jagodićem i Slavkom Petrovićem gdje je imao ulogu pomoćnog trenera,  a na vlastitu inicijativu obavio je razgovore se Upravom kluba i preuzeo juniore.

-U dogovoru sa Upravom klubom, sportskim direktorom Denisom Karićem i sa koordinatorom Sakibom Malkočevićem dogovorili smo da je ovo najbolje rješenje za mene. Već sam četiri godine pomoćnik, a završio sam i profi licencu, tako da smatram da je vrijeme da ponovo krenem samostalno radit. Kao što je poznato, u sezoni 2013./2014. bio sam prvak države  sa pionirima, a sada faktički  dolazi mlađa generacija, dakle preuzimam juniore koji su 2000./2001. godište. Pokušat ćemo napraviti finu ekipu, jer znamo da je ta liga jako zahtjevna i da tu ispadaju dvije ekipe nezavisno od prvog tima. Pokušati ćemo nastaviti tamo gdje je stala Sloboda, pokušati ćemo što više igrača izbaciti u prvi tim i da ta djeca više ne odlaze u druge klubove ili države, već da ostanu kod nas, da se razvijaju i da kucaju na vrata prvog tima Slobode.

Juniori su počeli lagane pripreme za narednu sezonu, a Spahić će zvanično preuzeti ekipu u petak te započeti pripreme za narednu sezonu.

Inače, žrijeb Premijer omladinske „U-19“ lige Bosne i Hercegovine za sezonu 2018/19. biće održan u četvrtak, 5. jula u Trening centru NS/FS BiH u Zenici sa početkom u 12:00 sati, a sezona starta 28.07. 2018. godine – navedeno je u informaciji FK Sloboda.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend