Promovirano 25 doktora nauka Univerziteta u Tuzli

by nedim
| 13:35

U Amfiteatru A2 Filozofskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, jučer je održana svečana promocija 25 doktora nauka, koji su doktorat odbranili od posljednje promocije, 14.12.2017. godine do 31.05.2018. godine.

Obraćajući se prisutnima, a posebno ciljanoj grupi doktora nauka, rektorica Univeziteta u Tuzli, prof. dr. Nermina Hadžigrahić naglasila je da nakon današnje promocije broj doktora nauka Univerziteta u Tuzli prešao cifru od 800.

„Naši doktori nauka, koji danas zasluženo primaju diplome, sudjelovat će u procesu stvaranja novih vrijednosti. Neki od njih su već u procesu obrazovanja na našem, ili drugim univerzitetima. Neka ova svečanost skrene vašu pažnju ka šansama, ka mogućnostima svakoga od vas, ali i nas kao društvene zajednice. Od univerziteta se očekuje, ne samo da obrazuje, već i da istražuje, traži rješenja, predlaže, ide naprijed… Neka vaš dalji rad bude usmjeren ka novom, naprednom, dobrom i korisnom. Želim vam puno uspjeha u vašem profesionalnom radu, dobro zdravlje i svaku sreću“, istakla je dr.sc. Nermina Hadžigrahić, rektorica Univerziteta u Tuzli.

Doktorima nauka se obratio i premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović, koji se uz čestitku u svom uvodu zahvalio Univerzitetu u Tuzli na, kako je rekao, poklonu u vidu 25 doktora nauka čime je uljepšan ovaj dan.

„Danas ulazite u klub istraživača i naučnih radnika s najvišim naučnim znanjem kao potvrdom vaše opredijeljenosti. Uvaženi doktori nauka, ponosan sam na vaše naučne rezultate, pozivam vas da ih afirmirate u vašem okruženju i u vašim sredinama, jer ovi rezultati su postignuti u ambijentu u kojem je nauka na margini društvenih zbivanja. Ipak, ulaganje u obrazovanje i naš univerzitet nema alternativu. Univerzitet je brend Tuzlanskog kantona. Svim doktorima nauka čestitam na ostvarenom uspjehu“, zaključio je premijer Suljkanović.

Od osnivanja Univerziteta u Tuzli 1976. godine sa danas promoviranim doktorima nauka, ukupno je u ovoj visoko obrazovnoj instituciji doktoriralo 802 kandidata. 

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend