Dani austrijske kulture u Tuzli: Izložbe, koncerti, radionice, projekcije…

by nedim
| 13:36

Grad Tuzla i Ambasada Republike Austrije u BiH, u saradnji sa JU Centar za kulturu Tuzla i UG Kuća plamena mira, u periodu od 26. do 29. 6. ove godine, organizuju Dane austrijske kulture u Tuzli.

Manifestacija će početi 27. juna u 19.00 sati, otvorenjem izložbe „YOVA4 – Young Viennese Architects and Landscapearchitects“ u Ateljeu Ismet Mujezinović, a iste večeri, u 20.00 sati u Kući plamena mira, održaće se jazz koncert članova benda „Woody Black 4“.

Dane austrijske kulture u Tuzli otvoriće ambasador Republike Austrije u BiH, Nj.E. gosp. Martin Pammer i gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović.

Članovi benda „Woody Black 4“ će danas, 26.6.2018. u Kući plamena mira, održati muzičku radionicu za mlade tuzlanske muzičare, klarinetiste.

Dani austrijske kulture u Tuzli, nastavljaju se prikazivanjem igranih filmova “Let, let, bubamaro” (Maikäfer flieg/Fly Away Home, četvrtak, 28.6. i “Najbolji od svih svjetova” (Die beste aller Welten/The Best of All Worlds), petak, 29.6.

Filmovi će biti prikazani u Domu mladih, Kamerna scena, sa početkom u 20.00 sati. Ulaz na sve događaje je besplatan i svi ljubitelji arhitekture, muzike, filma, austrijske kulture, su dobrodošli.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend