“Balkanijada Tuzla 2018”: U Tuzli počeli Međuuniverzitetski sportski susreti

by nedim
| 6:36

Međuuniverzitetski sportski susreti “Balkanijada Tuzla 2018” počeli su jučer svečanim otvaranjem u Univerzitetskoj dvorani „Salih Selesković – Sele“, a održat će se u periodu od 21. juna do 23. juna 2018. godine u organizaciji Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli u saradnji sa Centrom za sport i Univerzitetskim sportskim društvom.

Ovo je jedinstvena prilika da univerziteti širom Bosne i Hercegovine pridonesu oživljavanju sportskih aktivnosti među studentima, razvoju i unapređenju rekreativnog i amaterskog sporta te povezivanju i saradnji visokoškolskih ustanova u regionu.

“Ovo pokazuje da univerzitet nije samo mjesto gdje se pohađaju vježbe i predavanja i gdje se mukotrpno uči, već i mjesto gdje studenti imaju druge aktivnosti, uključujući i sport. Nama je žao što se ove godine Balkanijada neće odvijati u Kampusu Univerziteta u Tuzli, jer su tamo u toku radovi na obnovi sportskih terena, ali se nadam da ćemo vas tamo ugostiti za narednu Balkanijadu”, izjavila je prof.dr. Nermina Hadžigrahić, rektorica Univerziteta u Tuzli.

Učešće će uzeti preko 200 studenata iz  bosanskohercegovačkih univerzitetskih gradova: Sarajeva, Bihaća, Zenice, Mostara, Istočnog Sarajeva, Bijeljine, Brčkog, kao i iz Osijeka, Zagreba i mnogi drugi.

“Imamo 14 ekipa za nogomet, deset u košarci, šest u ženskoj odbojci, zatim desetak atletičara na 100 metara i dvadesetak na 400 metara. Također, imamo i 15 takmičara u stonom tenisu i dvadesetak učesnika koji će se takmičiti u šahu“, rekao je predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Tuzli Nedžad Hodžić.

(Tuzlainfo.ba)