Webp.net gifmaker 2

farah baner

ponedjeljak, 18 Juni 2018 18:17

Štrajkački odbor odlučio: Tuzlanski kanton ostaje bez najmanje 600 doktora!

1806 doktori 2

Članovi Strukovnog sindikata doktora medicine i stomatologije od sutra kreću sa davanjem otkaza u medicinskim ustanovama u kojima rade. Na sjednici Štrajkačkog odbora održanoj danas popodne, utvrđeno je da je Sindikat sakupio oko 600 potpisa doktora, koji će sutra, svako za sebe, pokrenuti proceduru otkaza - piše Faktor.

Razlog za ove radikalne mjere je izostanak dogovora s Vladom TK oko potpisivanja kolektivnog ugovora za doktore. Da bi doktori dobili kolektivni ugovor nije ispunjen osnovni uslov, a to je priznavanje reprezentativnosti njihovog sindikata. Ministarstvo za rad i socijalnu politiku nije potvrdilo reprezentativnost Strukovnog sindikata doktora, tako da je mogućnost bilo kakvog dogovora izostala.

- Doktori sutra pojedinačno idu sa otkazima ugovora o radu s otkaznim rokom. Svako potpisuje otkaz sa svojim brojem ugovora o radu. U različitim ustanovama imamo različit otkazni rok, najkraće sedam, a najduže 15 dana. Dakle, od sutra to počinje teći, ukoliko se za to vrijeme ništa ne dogovori to je to što se tiče rada doktora u TK - rekao je predsjednik Štrajkačkog odbora Admir Suljić.

On je naglasio da će se broj doktora koji će dati otkaz u narednim danima sigurno još povećati.

- Ima nas oko 600, a bit će nas i više. Mi ćemo ostati jedinstveni i nećemo se vratiti na posao dok svi doktori koji su dali otkaz ne budu ponovo na svojim radnim mjestima - poručio je Suljić.

(TI/Faktor.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu