Škola fudbala OFK Tuzla: Osvojili turnir u Ugljeviku, Amar Aljić najbolji igrač

by nedim
| 8:33

Nakon što su se prošle sedmice okitili srebrenim medaljama na turniru u Lipnici, dječaci iz Škole fudbala OFK Tuzla i ovog vikenda su obradovali svoje navijače.

Generacija igrača rođenih 2009. godine osvojila je prvo mjesto, a 2007. stigla do polufinala na Trećem međunarodnom turniru “Rudar kup 2018” koji je jučer odigran u Ugljeviku.

U konkurenciji ekipa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, dječaci u dresovima kluba sa Paša Bunara napravili su veliki uspjeh. Dok su stariji dječaci u polufinalu zaustavljeni u duelu sa vršnjacima iz zvorničke Drine, generacija 2009 je do prvog mjesta pobijedila sve protivnike u grupi, u polufinalu bili bolji od ekipe Nike iz Beograda (4:1), a u finalu savladali domaćina Rudar iz Ugljevika sa 2:1.

– Ovo je za naše igrače ogromno iskustvo, jer se radi o izuzetno dobro organizovanom turniru. Pohvalio bih domaćina i suđenje, a posebno dječake iz obje generacije koji su još jednom dokazali da se sa njima radi kvalitetno – rekao nam je Denis Sadiković šef Škole fudbala OFK Tuzla, koji je zajedno sa trenerom Samirom Jogunčićem vodio ekipe na ovom turniru.

U OFK Tuzla posebno su ponosni na Amara Aljića, koji je proglašen najboljim igračem u konkurenciji U-9, igrača rođenih 2009. godine.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend