Kuća plamena mira: U Tuzli danas obilježavanje Međunarodnog dana joge

by nedim
| 7:46

U Tuzli će danas, 17. juna 2018. godine, u periodu od 11:00h do 14:00h, u Kući plamena mira, biti obilježen Međunarodni dan joge.

Programu obilježavanja Međunarodnog dana joge, koji zajednički realizuju Grad Tuzla i Ambasada Republike Indije u Budimpešti, uz podršku JU Centar za kulturu Tuzla i UG Kuća plamena mira, prisustvovati će i Ambasador Republike Indije, za Bosnu i Hercegovinu, Nj. E. Rahul Chhabra.

Ovaj događaj će, na jednom mjestu, okupiti goste i umjetnike iz Indije, instruktore joge iz Tuzle, građane koji prakticiraju jogu i sve građane koji se sa jogom i indijskom kulturom susreću po prvi put.

Osim vježbanja joge, građani će imati priliku pogledati tradicionalni indijski ples – Kathak ples, u izvedbi Nrityashri Alaknanda, Saumya Shukla i plesne skupine Alaknanda Sanskriti Dance Group, te se upoznati sa tradicijom iscrtavanja tijela kanom.

Međunarodni dan joge u gradovima Bosne i Hercegovine organizuje se već četiri godine zaredom, sa ciljem podizanja svijesti o zdravom i svjesnom načinu života i povezivanja naroda Bosne i Hercegovine i Indije putem kulturnih događaja.

Događaj je prvobitno trebao biti organizovan na Trgu slobode, ali je zbog lošeg vremena premješten u Kuću plamena mira,

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.