MUP TK: Pronađena droga, privedeni djevojka i maloljetnik

by nedim
| 13:10

Foto: Ilustracija

Lukavački policajci jučer su, postupajući po naredbi Općinskog suda Lukavac, izvršili pretres prostorija koje koristi A. H. (32), saopćeno je iz MUP-a Tuzlanskog kantona.

Prilikom pretresa obavljenog na području Lukavca pronađen je dio stabljike indijske konoplje, tri stabljike indijske konoplje visine od 87 do 95 cm, manje pakovanje od pvc folije u kome se nalazila droga spid.

O izvršenim pretresima obaviješne je kantonalni tužilac, dok su pronađeni predmeti privremeno oduzeti radi vještačenja, nakon čega će nadležnom Kantonalnom tužilaštvu protiv A. H. biti podnesen odgovarajući izvještaj.

Na području općine Živinica, jučer je tim za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga izvršio pretres bez pismene naredbe, sedamnaestogodišnjaka i djevojke M. B. (22) iz Živinica. Kod sedamnaestogodišnjaka je pronađena pvc vrećica u kojoj se nalazilo 14 manjih pakovanja materije koja svojim izgledom asocira na drogu, osam manjih pakovanja biljne materije koja svojim izgledom asocira na drogu, osam tableta “ecstasy”, a kod M. B. je pronađena manja količina biljne materije koja svojim izgledom asocira na drogu i drobilica.

O pretresu je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a protiv oboje će nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK biti dostavljen izvještaj o učinjenom krivičnom djelu nedozvoljene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.