Sloboda dala pristanak: Sloga će domaće utakmice igrati na Tušnju!

by nedim
| 10:57

Čelnici Slobode i Sloge postigli su dogovor. Novopečeni premijerligaš, koji je dobio licencu, domaće utakmice će igrati na stadionu Tušanj.

U Rudarskoj 2 su današnjem dogovoru prisustvovali predsjednik Slobode Senad Mujkanović, sportski direktor Sloge Almir Husić i direktor JU Gradski stadion Tušanj Dževad Šećerbegović.

– Bilo je nekih upućivanja strelica putem medija. Tako se ne razgovara. Teško se može dogovoriti nešto. Treba biti realan i korektan. Prema svim ljudima. Ja hoću da tako bude. Kraj je ramazana, dolazi Bajram, treba zaboraviti neke stvari – rekao je za Faktor predsjednik Slobode Senad Mujkanović.

Upravo je Mujkanović u nekoliko navrata naglašavao da je za Slogu jedina stanica za dogovor Sloboda.

– To je jedino rješenje i stanica kojoj se trebaju obraćati. Uvijek sam govorio da će teren teško izdržati. Nisam govorio da ne mogu igrati. Morat ćemo mijenjati navike, da bismo njima učinili uslugu. Manje ćemo trenirati na glavnom terenu. Možda sada i izgleda dobro, ali kakav će biti na zimu, proljeće… Nije jednostavno kako su ljudi mislili. Sebi ćemo uskratiti neke stvari, ali je važno da smo postigli kompromis – dodao je Mujkanović.

Žrijeb parova Premijer lige BiH zakazan je za 20. juni.

(TI/Faktor.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend