tuzla info 1200x100

farah baner

ponedjeljak, 11 Juni 2018 15:53

Iz FK Sloga Simin Han pisali gradonačelniku: Ili riješite naš problem ili imate proteste pred Gradskom upravom

0101 stadion tusanj

Proteklih dana smo svjedoci gotovo svakodnevnih prepucavanja na realiciji Azmir Husić - Senad Mujkanović, koji putem medija "razgovaraju" o tome da li će novi premijerligaš Sloga moći svoje domaće utakmice igrati na Tušnju.

Tim povodom se oglasio i predsjednik Skupštine FK Sloga Munib Subašić, čije otvoreno pismo gradonačelniku Tuzle prenosimo u cjelosti:

"Poštovani Gradonačelniče, molim Vas da se uključite u  rješavanje problema oko stadiona Tušanj. JU Gradski stadion Tušanj pripada svim građanima Tuzle  a ne gospodinu Senadu Mujkanoviću. Mi iz FK Sloga  i građani MZ Simin Han i ostali normalni građani Tuzle i koristićemo sva zakonska sredstva u zaštiti svojih prava.

Molim Vas da organizujete zajednički sastanak predstavnika klubova Sloga, Sloboda i odgovornih iz JU, u cilju iznalaženja rješenja problema.  Ukoliko ne bude razumijevanja za rješenje problema već od ponedjeljka, i svaki naredni dan, možete očekivati mirne građanske proteste ispred zgrade Gradske uprave. 

Na ovim protestima će biti minimalno 3000-4000 građana Tuzle, od čega najmanje 500 djece iz kluba, kojoj se uskraćuje osnovno građansko pravo, tj. ravnopravnost sa drugim građanima Tuzle.

Ovaj ne primjereni potez gospodina Mujkanovića mogao bi se porediti sa postupkom kao kad bi grupa neodgovornih građana Simin Han blokirala imovinu preduzeća Tom Cat sa sjedištem u Simin Hanu.

Mi stanovnici Simin Hana smatramo se ravnopravnim građanima Tuzle a ako neko smatra drugačije neka nam to javno kaže - navoidi se u pismu predsjednika Skupštine kluba, koji je naveo i da je Zlatni ljiljan koji se sa ostalim saborcima  borio za slobodnu i građansku Tuzlu.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu