Nakon pogibije radnika u Tuzli oglasio se i izvođač radova

by nedim
| 15:57

Nakon današnje nesreće u kojoj prilikom montaže konstrukcije mosta u izgradnju poginula jedna osoba, a dvije su povrijeđene, oglasila se kompanija Širbegović Inžinjering koja izvodi radove na spoemnutom gradilištu.

U svom saopštenju su naveli:

“Danas oko 13h tokom izvođenja radova na pješačkom mostu u Tuzli došlo je do nesretnog slučaja u kojem je nažalost smrtno stradao naš radnik H.M., dok su druga dvojica radnika lakše povrijeđena i nalaze se van životne opasnosti. Do nesreće je došlo usljed prevrtanja betonskog mostovskog nosača u toku montaže omnia ploča. Uvidom u dokumentaciju u tvorničkoj kontroli utvrđeno je da su betonski nosači i omnia ploče proizvedeni u skladu s projektnom dokumentacijom i važećim normama i za njih je proveda kompletna procedura kontrole tvroničke proizvodnje. Izvršen je redovni inspekcijski pregled nadzorne službe”, tvrde iz kompanije”, kaže se u saopćenju.

Ističu da je uviđaj u toku a da će o rezultatima istrage javnost pravovremeno obavijestiti.

“Poginuli radnik je naš dugogodišni zaposlenik koji je 22 godine radio u firmi na poslovima montaže AB konstrukcije,  bio je  jedan od najboljih radnika koje smo imali”, dodali su

“Njegova tragična pogobija kako za porodicu, tako i za naš kolektiv, predstavlja nenadoknadiv gubitak. Danas smo izgubili stručnog, pouzdanog radnika i brigadira koji je dao neprocjenjiv doprinos izgradnji velikog broja objekata na kojima je bio vodeći mentor. Uprava firme i svi uposlenici porodici izražavaju najiskrenije saučešće”, saopštili su iz ove kompanije.

Vezani tekst: Tuzla / Ušće: Nesreća na izgradnji mosta, jedna osoba poginula (FOTO)

(Tuzlainfo.ba)