Galerija portreta Tuzla: Održan solistički koncert violinistkinje Amine Šećerović

by nedim
| 12:10

Mlada violinistkinja Amina Šećerović održala je sinoć u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla prvi solistički koncert. Pred velikim brojem posjetitelja u ovoj ustanovi kulture, predstavila se djelima vrsnih umjetnika, pa su tako prisutni mogli čuti kompozicije od Mazasa, Zajca, preko Vivaldija do Fibiha.

Gosti koncerta bili su učenici Osnovne muzičke škole Tuzla, a klavirska pratnja bila je profesorica Ena Ovčina.

Koncertu su također prisustvovali brojni profesori i učenici Osnovne škole ”Novi grad” gdje Amina pohađa 8. razred, te Osnovne muzičke škole Tuzla i Srednje muzičke škole ”Čestmir Mirko Dušek” Tuzla.

Po završetku koncerta, mogle su se samo čuti riječi hvale za ovu mladu umjetnicu, koja obećava da će se truditi i raditi konstantno, kako bi javnost bila još zadovoljnija.

Sljedeće godine planira organizaciju ovakvog koncerta, a do tada će učestovati na takmičenjima i predstavljanju kroz druge manifestacije. Amina je na kraju uputila zahvalu svima koji su bili s njom tokom same pripreme i organizacije koncerta, privrednim subjektima, Osnovnoj muzičkoj školi Tuzla, Međunarodnoj galeriji portreta i Centru za kulturu Tuzla, kao i medijskim pokroviteljima.

Amina Šećerović rođena je 2004. godine u Tuzli. Violinu je počela svirati sa sedam godina, a prvo muzičko znanje stekla je kod profesorice Jovane Tasić-Antić. Učenica je petog razreda Osnovne muzičke škole Tuzla u klasi Maide Hadžimahović uz saradnju profesorice Tasić-Antić.

Učestvovala je na brojnim takmičenjima, kako u Bosni i Hercegovini tako i van granica naše zemlje na kojima osvajala brojne nagrade.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.