Pretres u Kalesiji: Pronađeni i oduzeti heroin, oružje i municija

by nedim
| 10:27

Foto: Ilustracija

Jučer su policijski službenici Uprave policije MUP TK-a (OKP PU/PS Kalesija) su, postupajući po Naredbi Općinskog suda Kalesija, izvršili pretres porodične kuće, pomoćnih objekata i pmv. na području općine Kalesije, koji koristi S.S., kojom prilikom su pronađeni i privremeno oduzeti sledeći predmeti: pištolj, 31 kom. municije cal 6,35 mm, neutvrđena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „heroin“, dva manja pakovanja od pvc. folije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, drobilica i tablice od pmv.

S.S. je lišen slobode i priveden u službene prostorije radi kriminalističke obrade, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238 stav 1 KZ FBiH, Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija iz čl. 371 KZ FBiH i Krivotvorenje isprave iz čl. 373. KZ FBiH.

O navedenom pretresu je upoznat kantonalni tužilac Tuzlanskog kantona, a policijski službenici OKP PU/PS Kalesija,  nastavljaju rad na dokumentovanju ovog događaja,  nakon čega S.S. će uz Izvještaj o učinjenim navedenim krivičnim djelima biti predat na dalje postupanje – saopšteno iz MUP-a TK.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.