„IHF/EHF Women’s Trophy 2018“ u Tuzli: Zmajice turnir otvorile pobjedom

by nedim
| 5:36
  •  
  •  
  •  
  •  

Jučer je u Tuzli počeo dugo očekivani međunarodni rukometni turnir za juniorke „IHF/EHF Women’s Trophy 2018“, a u Velikoj dvorani Mejdan odigrane su četiri utakmice 1. runde.

Turnir su u Grupi A otvorili Belgija i Estonija. Selekciju Belgiju, koja je slavila sa 31:18 do pobjede su vodile Beckers sa 6 golova, te Schepkens i Ghijsens sa po 5.

Nakon toga, Moldavija je odmjerila snage protiv selekcije i Kipra. Opravdale su Moldavke ulogu favorita pobijedivši rezultatom 30:22. Odlična je bila Ecaterina Tolsticov sa impresivnih 11 pogodaka. Sa druge strane, treba izdvojiti Antoniou koja postigla 8 golova.

U Grupi B također su odigrana dva meča. Selekcija Luksemburga, koju sa klupe predvodi rođeni Srbijanac Nikola Malešević, pobijedila je Veliku Britaniju rezultatom 28:20. Najefikasnija je bila Dea Dautaj sa 7 golova, a Lena Kirtz postigla je 6. Isto toliko, kod Velike Britanije dala je Taisha Dawson.

U posljednjoj utakmici dana i nama najvažnijoj, juniorska reprezentacija BiH deklasirala je Azerbejdžan sa 34:16. Amela Džakmić i Adelisa Dautović postigle su po 8 golova, dok je Isidora Kršić dodala 7. Sa druge strane treba izdvojiti Kamilu Bayramovu sa 7 pogodaka.

Srijeda je drugi dan turnira, a igraju se susreti 2. kola. U Grupi A od 12.30 sati igraju Kipar i Estonija, a od 14.30 Belgija i Moldavija. Što se tiče Grupe B, Luksemburg i Azerbejdžan igraju od 16.30, a BiH i Velika Britanija od 18.30 sati.

Mi vas pozivamo da do kraja budete uz našu juniorsku reprezentaciju, da dođete u Mejdan i da zajednom bodrimo naše Zmajice.

Galeriju fotografija pogledajte na ovom linku.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.