Formirana Asocijacija žena Povjereništva PDA Tuzla: Za predsjednicu imenovana Hidajeta Jarčević

by nedim
| 19:26

U Tuzli je danas održana konstituirajuća sjednica Asocijacije žena Povjereništva Gradskog odbora PDA za čiju je predsjednicu imenovana Hidajeta Jarčević, diplomirana pravnica i bivša predsjednica Asocijacije žena SDA Tuzla, koju je nedavno napustila.

Hidajeta Jarčević je od nedavno i samostalna vijećnica u OV Tuzla, a do vijećničke pozicije je došla sa liste GO SDA Tuzla.

Potpredsjedničke funkcije u Asocijaciji žena Povjereništva Gradskog odbora PDA obavljati Slavena Vojinović, diplomirana pravnica i ministrica kulture, sporta i mladih u nedavno rekonstruisanoj Vladi TK, te Senia Husić, bachelor prava.

Formiran je i Izvršni odbor u koji su imenovane Senada Šahović, Enisa Žunić, Dijana Bijesović, Mirela Mehanović, Dženeta Čačković, Avida Ibrišimović, Izeta Ikanović, Merima Fazlić, Amela Hadžiavdić, Mirela Ikanović, Esmina Hasić, Edina Mehmedović, Mrzeta Babajić, Arnela Husić, Elvira Jahić, Daria Dizdarević i Zumra Bečić.

Kako je najavljeno, u narednom periodu predstavnice Asocijacije žena Povjereništva GO PDA Tuzla će u svim mjesnim ograncima upriličiti sastanke na kojima će se predstaviti svojim članicama te sa istima razgovarati i razmijeniti mišljenja, nakon čega će napraviti strategiju djelovanja u okvirima Operativnog plana GO PDA Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.