Predizborni transferi: Zastupnice u Skupštini TK postale nove članice SDP BiH

by nedim
| 10:13

U prostorijama Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Amra Haračić i Nedžada Avdić su ispunjavanjem partijskih pristupnica, zvanično postale nove članice SDP BiH.

U nekoliko posljednjih mjeseci evidentan je pristup velikog broja novih članova SDP-u, tako da je dolazak dvije zastupnice sa područja Tuzlanskog kantona nastavak tog trenda. 

“Činjenica je da će se ovakav trend nastaviti i u budućnosti, jer mnogi SDP vide kao jedinu branu protiv politika jednoumlja i agresivnog nacionalizma, koji posebno postaje aktuelan u predizborno vrijeme”, saopćili su iz SDp-a.

Dodaju da je pristupanje Amre Haračić i Nedžade Avdić dodatni doprinos kadrovskom jačanju partije na području Tuzlanskog kantona. 

“Sasvim je sigurno da će ove dvije zastupnice pomoći SDP-u da do oktobarskih izbora učvrsti svoju poziciju političkog lidera u ovom kantonu, ali i u cijeloj BiH”, istaknuto je. 

Nedžada Avdić je zastupnica u Skupštini Tuzlanskog kantona, dok je Amra Haračić zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH. Obje su bivše članice Demokratske fronte.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend