Pogledajte snimak vožnje iz auta: Tuzlak Armin Mujkanović najbrži u Skradinu

by nedim
| 18:02

Proteklog vikenda je u Skradinu, Republika Hrvatska vožena „12. Nagrada Skradina ‘18“ koja se bodovala za Prvenstvo Hrvatske, Prvenstvo Centralnoeuropske zone kao i Šampionat Bosne i Hercegovine.

Kao jedini predstavnik SAK SPArK Tuzla na toj utrci je nastupio Armin Mujkanović sa svojim vozilom Zastava Yugo 55 sa kojim se takmičio u klasi E1-14 do 1400 ccm na međunarodnoj utrci na kojoj je bilo prijavljeno preko 140 takmičara.

U Šampionatu BiH Mujkanović je odličnim vožnjama  zauzeo 1. mjesto, čime je ostvario prvu pobjedu u karijeri u brdsko brzinskim utrkama, a nakon koje zauzima 1. mjesto u Šampionatu BiH nakon dvije vožene utrke. Također važno je napomenuti i da je u klasi E1-14 imao treće vrijeme na utrci.

Nakon prve pobjede nije krio zadovoljstvo i zahvalnost sponzorima koji su mu omogućili da ove sezone nastupa na trkama Šampionata BiH.

Sezona se nastavlja sredinom Jula sa brdskom trkom „Vlasenica 2018“ na kojoj će također nastupati, zajedno sa kolegama iz kluba, i na kojoj će pokušati nastaviti niz uspješnih rezutata a sve sa ciljem da obezbijedi što bolji plasman na kraju sezone, kada će propustiti zadnju utrku sezone zbog nastupa na međunarodnom reli takmičenju „Serbia rally“.

(Tuzlainfo.ba)