Uskoro spremni za Francuze: U renoviranje Mejdana uloženo 200.000 KM

by nedim
| 13:01

Približno 200.000 maraka uloženo je u obnovu dvorane Mejdan u Tuzli u kojoj će košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine 29. juna odigrati možda i ključnu utakmicu grupe E kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

To nam je za Avaz potvrdio član Upravnog odbora Košarkaškog saveza BiH Mirsad Đonlagić, koji je sa saradnicima jučer obišao dvoranu.

Visoki standardi

– Zajedno s direktorom utakmice Jadranom Lasetovićem, direktorom Mejdana Jasenkom Elezovićem i članom Organizacionog odbora Zenanom Sivićem izvršio sam inspekciju do sada završenih radova.

Moraju se zadovoljiti veoma visoki standardi, a to nam može biti samo motiv više da uspješno organiziramo sportski događaj godine u Tuzli – kaže Đonlagić, kojeg raduje to što će i ključne tuzlanske institucije stati uz ovaj projekt.

– Grad je potvrdio da stoji u potpunosti iza utakmice i da će dvorana biti spremna. Kanton će također podržati ovu spektakularnu utakmicu – dodaje Đonlagić.

Između ostalog, Mejdan je dobio savremene svlačionice, a dvorana će imati i novi parket, semafor… kako bi se zadovoljili strogi zahtjevi Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).

Dvije pobjede

– S obzirom na to da je Košarkaški savez BiH organizator, očekujem i zahtijevat ću da se sve strukture maksimalno stave u funkciju dobre i kvalitetne organizacije – kaže Đonlagić.

Prema njegovim riječima, kapacitet dvorane za ovu utakmicu trebao bi iznositi između 4.000 i 4.100 mjesta.

Podsjetimo, Francuska, koja je najavila i NBA zvijezde u svom sastavu, vodi u našoj grupi s maksimalne četiri pobjede.

“Zmajevi” i Rusija imaju omjer od po 2-2. Posljednja je Belgija (0-4), kojoj će naši košarkaši gostovati 2. jula u Antverpenu u posljednjem kolu grupe E.

Tri prvoplasirane selekcije izborit će pravo nastupa u drugom krugu kvalifikacija za SP koje će se igrati 2019. godine u Kini.

Put u Belgiju

Finansijska situacija u KSBiH i dalje je kritična uprkos naporima koje čini nekolicina članova Upravnog odbora, naglašava Đonlagić.

– S obzirom na teško materijalno stanje u Savezu, očekujem da se svi troškovi maksimalno racionaliziraju i da se vodi računa o tome da se iz prihoda na utakmici protiv Francuske u Tuzli moraju osigurati sredstva za odlazak i smještaj na gostovanju u Belgiji.

Stoga je moj stav da uopće ne bude besplatnih ulaznica za utakmicu u Mejdanu – ističe Đonlagić.

(TI/Avaz.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend