“Nisam rob(a) biroa!”: Studenti, prijavite se na Soft Skills Akademiju u Tuzli

by nedim
| 12:43

Narandžasti tim E4U projekta, sačinjen od studenata Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli i Fakulteta poslovne ekonomije Univerziteta u Istočnom Sarajevu, pod pokroviteljstvom Ureda Specijalnog predstavnika Evropske unije u BiH (EUSR), sprovode kampanju „Nisam rob(a) biroa!“.

Cilj kampanje je da studenti po diplomiranju sa fakulteta odlaze spremni za tržište rada i dobiju prilike da odmah nakon studija stiču neophodna znanja i vještine.

E4U je projekt EUSR-a pod sloganom „Upalimo svjetlo za mlade u BiH“ namijenjen da mladim ljudima pruži priliku da iskažu svoja mišljenja i poduzmu akcije koje vode BiH ka EU integracijama.

U okviru kampanje, Narandžasti tim organizuje Soft Skills Akademiju na kojoj će studenti imati priliku steći znanja, vještine i kompetencije koje poslodavci danas traže. U okviru akademije studenti će biti obučeni kroz motivaciona predavanja i razmjenu iskustava sa uspješnim ljudima iz svih sektora privrede i time upotpuniti formalno obrazovanje te biti spremniji za izlazak na tržište rada.

Teme koje će biti obrađene na akademiji uključuju pisanje biznis plana, Pasoš kompetencija, te komunikacijske i prezentacijske vještine. Predavači na akademiji su isaknute ličnosti koji će podijeliti svoje znanje, vještine i iskustvo sa učesnicima.

Akademija će se održati u periodu od 21.05. do 25.05. 2018. godine na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Tuzli (Univerzitetska 8).

Od studenata koji se pridruže Akademiji se očekuje da budu proaktivni, upale svjetlo za mlade i prestanu biti rob(a) biroa.

Svi zainteresovani se mogu prijaviti putem ovog linka.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend