Bingo u Živinicama gradi tržni centar: U 30.000 m2 prostora radit će 350 ljudi

by nedim
| 13:04

Načelnik Općine Živinice Samir Kamenjaković zajedno sa direktorom bosanskohercegovačke kompanije “Bingo” Senadom Džambićem obišao je radilište na lokaciji pored hipermarketa Bingo Živinice, gdje je u toku izgradnja novog savremenog tržnog centra sa pratećim sadržajima.

Tržni centar Bingo Živinice će pored bogate ponude poznatih regionalnih i internacionalnih brendova, u svojoj ponudi imati i igraonicu za djecu, restorane sa izvrsnom gastronomskom ponudom, kuglanu, i što je najvažnije osigurat će oko 350 radnih mjesta.

Bingo d.o.o Tuzla je jedan od najvećih bosanskohercegovačkih brendova, koji od 1993. godine stalno raste i koji u sklopu svoje grupacije posjeduje i druge djelatnosti poput industrije proizvodnje flipsa, chipsa i drugih grickalica, proizvodnju konzumnih jaja, uzgoj brojler pilića, proizvodnju papirne konfekcije, proizvodnju tjestenine, čime ova kompanija koja broji više od 7000 uposlenih nastoji promovisati domaću proizvodnju i proizvode, te tako nastoji jačati ne samo lokalne privrede već i cjelokupnu privredu Bosne i Hercegovine.

Općinski načelnik Samir Kamenjaković izrazio je veliko zadovoljstvo što su počeli radovi na izgradnji jednog savremenog tržnog centra koji će brendirati i Živinice kao Općinu i upotpuniti ponudu našeg grada.

”Sa zadovoljstvom mogu kazati da građani Živinica dobijaju jedan reprezentativan objekat, jedan tržni centar kakav zaslužuju, tržni centar koji će imati preko trideset hiljada metara kvadratnih, i u kojem će biti zaposleno negdje oko 350 ljudi. Općina Živinice prelazi polako u kategoriju jednog savremenog grada koji će imati na jednom mjestu sve. Dakle, cilj nam je da imamo ovakve tržne centre koji će biti osposobljeni i opremljeni, koji će imati u potpunosti sve za naše građane. Mi smo kao lokalna zajednica, prošlih četiri do pet mjeseci intenzivno radili da dođemo do rješavanja imovinsko-pravnih odnosa i dobijemo sve dozvole koje su potrebne da se jedan ovakav objekat izgradi. Ovom prilikom se želim zahvaliti kompaniji Bingo koja zaista ima razumijevanja kada je Općina Živinice u pitanju, obzirom da je Bingo svoje početke upravo imao u Općini Živinice. Mi smo zaista zadovoljni i ovakvi projekti trebaju dalje da se nastave i u budućnosti. Ono što želim sa zadovoljstvom kazati i što me mnogo raduje je obećanje Direktora da će se nakon toliko godina i kuglana vratiti u Živinice.” istakao je načelnik Kamenjaković.

Voditeljica Službe marketinga kompanije Bingo Tatjana Paunovski, navela je da je za očekivati da se u Živinicama napravi jedna lijepa priča kada je u pitanju izgradnja novog tržnog centra, jer je kompanija Bingo svoje početke i prvi veći centar imala baš u Živinicama.

”Naša kompanija je svoj prvi veći centar izgradila baš ovdje, u Živinicama. Sada pravimo novi, veliki centar površine trideset hiljada metara kvadratnih. Izgradnja će se odvijati u dvije faze, prva faza bi trebala biti završena u ovoj godini, dakle, do Nove godine i ovdje na ovoj površini će biti hipermarket i podzemna garaža, a u drugoj fazi izgradnje tamo gdje se sada trenutno nalazi hipermarket, to ćemo dakle, srušiti i izgraditi novi dio tržnog centra Bingo gdje će se nalaziti restoran, kuglana, igraonica i poslovni prostori, odnosno praktično jedan retail park sa evropskim i svjetskim brendovima i buticima. Naravno, nismo zaboravili i na lokalne, za koje će se sigurno naći mjesta u našem novom tržnom centru Bingo. U pitanju je višemilionska investicija i zaista smo mnogo sredstava i resursa uložili ovdje, u ovaj dio Živinica, obzirom da smo ovdje i počeli nekako je očekivati od nas da ovdje zaista napravimo jednu lijepu priču. Prilaz će biti i sa jedne i sa druge strane objekta, dakle dolazit će i iz centra grada, i sa magistralnog puta. Očekujemo da će ovdje biti zaista velika posjeta, ne samo lokalnog stanovništva, i stanovništva sa područja Tuzlanskog kantona, nego i onih koji su u prolazu prema ostalim regijama Bosne i Hercegovine. Obzirom da smo mi ovdje lokalni, domaći, ovo se ništa ne bi realizovalo bez pomoći općinskih službi kojima ovom prilikom zahvaljujemo, jer je u posljednjih nekoliko mjeseci urađeno, zaista mnogo posla i iz tog razloga će izgradnja ovog centra da bude jako brzo gotova.” kazala je Tatjana Paunovski, saopšteno je iz Općine Živinice.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend