tuzla info 1200x100

farah baner

petak, 18 Maj 2018 14:30

Svirepo ubistvo kod Srebrenika: Pištoljem ubio ženu, u napadu koristio i nož

1805 policijaFoto: Avaz.ba

Četrdesetdevetogodišnja Zineta Vranjkovina iz mjesta Potpeć kod Srebrenika ubijena je jutros oko devet sati. Za njeno ubistvo je osumnjičen 71-godišnji Zajko Numanović iz mjesta Brezje, također kod Srebrenika. On je uhapšen odmah nakon što je Vranjkovina ubijena, a nezvanični motiv koji je Numanovića nagnao na ubistvo je ljubomora, s obzirom da su njih dvoje bili u ljubavnoj vezi - piše Oslobođenje.

Portparol ovog tužilaštva Admir Arnautopvić nam je kazao kako je Numanović koristio pištolj, te da se prema žrtvi ispalio najmanje tri metka. Kako nezvanično saznajemo, sva tri hica su završila u tijelu ubijene, mada će obdukcija pokazati tačne uzroke smrti.

- Izdata je naredba za obdukciju tijela ubijene žene, da bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Numanović je prema Vranjkovini ispalio najmanje tri hoca, a koristio je i nož, kojim joj je nanio povrede na vratu. Naloženo je i uzimanje parafinske rukavice, a bit će urađena i hemijska, biološka i ostala vještačenja kako bi se slučaj što detaljnije razjasnio, kazao nam je Arnautović.

Trenutno se radi kriminalistička obrada osumnjičenog Numanovića, a već sutradan će Numanović biti predat u nadležnost tužilaštva, koje će vrlo vjerovtno zatražiti i jednosmječni pritvor.

Smrt žene je konstatovao je dežurni ljekar Doma zdravlja Srebrenik.

(TI)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu