tuzla info 1200x100

farah baner

srijeda, 16 Maj 2018 15:20

UKC Tuzla: Klinici za ortopediju i traumatologiju donirana dva operaciona stola

1605 donacija

Rotary club donirao dva operaciona stola Klinici za ortopediju i traumatologiju UKC Tuzla. Prema riječima načelnika Klinike za ortopediju i traumatologiju UKC Tuzla, dr. Alena Kamerića ova donacija stolova umnogome će olakšati rad medicinskog osoblja, te doprinijeti pružanju boljih usluga pacijentima. Kako je istakao dr. Kamerić, donacijom stolova riješava se problem liste čekanja za elektivne operativne zahvate.

Zahvalnost za donaciju izrazio je i šef Operativnog bloka Klinike za ortopediju i traumatologiju, doc. dr. Asmir Hrustić istakavši da su pacijenti koji su naručeni na elektivne operativne zahvate vrlo često morali biti vraćeni, zbog hitnih operativnih zahvata pacijenata sa traumom. “Zahvaljujući ovim stolovima ponovo će se staviti u pogon sala koja je bila blokirana radi kvara na stolovima, što će olakšati rad klinike, ali i omogućiti da pacijenti kraće čekaju” rekao je dr. Hrustić.

Asistent guvernera Rotary Distrikta 1910 za BiH, Mario Zovko kazao je da je donacija dio projekta “Most za Bosnu“, koji traje oko pet godina, a uključuje pomoć Rotary Cluba iz Austrije Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Rotary Cluba Tuzla, Samir Durmić je istakao da je ovo samo jedna u nizu donacija koje je Rotary club donirao Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, te da i za naredni period imaju u planu nastaviti sa istom praksom - navedeno je u informaciji UKC Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu