Pritvor za profesora iz MSŠ Kalesija: Osumnjičen da je naplaćivao “dvojke” i po 200 KM

by nedim
| 13:53

Postupajući tužilac Dražen Miličević je Općinskom sudu Kalesija stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora za šezdesetogodišnjeg Seida Kuralića, profesora mašinske grupe predmeta u Mješovitoj srednjoj školi Kalesija, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo primanje dara ili drugih oblika koristi.

Postoji osnovana sumnja da je Kuralić,  radeći kao profesor u pomenutoj školi, u periodu od 2010. do juna 2017. godine u šest situacija od roditelja učenika kojima predaje grupu mašinskih predmeta, tražio i primao iznose od 100 do 200 KM kako bi učenicima koji su u tim predmetima imali izglednu zaključnu negativnu ocjenu pogodovao i osigurao im pozitivnu zaključnu ocjenu na kraju školske godine.

Podsjećamo, po nalogu Tužilaštva pripadnici Federalne uprave policije su jučer lišili slobode osumnjičenog, obavljena je kriminalistička obrada te je predat u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je ispitao osumnjičenog.

Istraga u ovom predmetu se nastavlja te Tužilaštvo poziva sve roditelje učenika ili osobe koje imaju saznanja da je u još nekim situacijama osumnjičeni tražio ili primao novac za prolazne ocjene učenicima, da isto prijave i daju iskaz postupajućem tužiocu – saopšteno je.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend