Šesti dan potrage za Amarom Ramićem: Još uvijek bez traga o tome gdje se mladić nalazi!

by nedim
| 11:51
  •  
  •  
  •  
  •  

Nikakve informacije koje bi pomogle oko pronalaska 21-godišnjeg Amara Ramića iz Tuzle, koji je prošle srijede u tuzlanskom naselju Brčanska Malta izašao iz stana u kojem živi sa roditeljima i nestao, nisu poznate, a policija, porodica i pripadnici Federalne uprave civilne zaštite, koji su uključeni u potragu za njim, tapkaju u mjestu – piše Faktor.ba.

Kako nam je kazao Sabahudin Spahović iz FUCZ-a, sve informacije koje su dosad poznate se provjeravaju i postupa se na osnovu njih. 

– Cijeli slučaj je obavijen velom tajne i misterije i mi poduzimamo sve što je u našaoj moći i u okviru naših zakonskih nadležnosti da pronađemo mladića. Međutim, dosad nismo dobili ni jednu validnu informaciju za koju bismo se “zakačili” i koja bi nas navela na pravi trag. Stalno smo u kontaktu sa policijom, razmjenjujemo informacije i sa njegovom porodicom i prijateljima – kazao je Spahović.

Prema njogovim riječima, ekipe su na terenu i za Amarom se, između ostalog, traga na području Tuzle, Zvornika, Bijeljine, Kalesije, Sapne i Teočaka, ali i “preko granice” u Malom Zvorniku. 

– Trenutno se ne možemo fokusirati na jedno mjesto i određenu lokaciju, jer ne postoji trag koji bi uputio na to gdje se on nalazi. U slučaju da dobijemo bilo kakvu validnu informaciju, u veoma kratko vrijeme bismo mobilisali oko 200 ljudi na terenu – kazao je naš sagovornik. 

Amar je visok skoro dva metra, nosi dioptrijske naočale, a kada je izašao vani, u srijedu oko 16.20 sati, na sebi je imao tamno sive duboke “adidas” patike, crnu majicu, donji dio crne trenerke, ruksak i gornji dio crne trenerke, koju je u trenutku napuštanja zgrade nosio preko ruke. Njegov izlazak i stana zabilježila je i nadzorna kamera.

Amarov otac Mehmed Ramić, ranije je za Faktor istakao kako porodica nema razloga da sumnja na bilo šta, jer se ništa neuobičajeno nije desilo. Kazao je da nije bilo nikakve svađe, te da on nije imao razloga za neki bijeg.

Porodica apelira na sve one koji imaju neku informaciju da odmah kontaktiraju njegovog oca Mehmeda na broj telefona 061/163-987 ili posjete najbližu policijsku stanicu. Zamolili su sve dobronamjerne ljude da se ne javljaju sa spekulacijama i nagađanjima, jer ova porodica već danima prolazi kroz veoma teške trenutke, a za to vrijeme su imali pozive koji su ih uznemirili.

(TI/Faktor.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.