NLB web baner 770x95px 2

ponedjeljak, 07 Maj 2018 20:42

IPI Akademija Tuzla: Svečano promovisano 28 diplomanata prve generacije (FOTO)

0705 IPI

Prva svečana promocija diplomanata Visoke škole "Internacionalna poslovno – informaciona akademija Tuzla", održana je danas u Hotelu Tehnograd, uz prisustvo zvanica i brojnih gostiju.

IPI Akademija je prva domaća privatna visokoškolska ustanova na Tuzlanskom kantonu, a prva generacija, kojoj su danas svečano dodijeljene diplome, upisana je akademske 2014/15 godine.

-Stub koji nosi rad IPI Akademije su kompetentan i kvalifikovan akademski kadar, savremeni studijski programi i studenti koje IPI Akademija smatra svojim najvećim kvalitetom. Upravo zbog toga smo se danas okupili, da krunišenom rad 28 diplomanata koji su uspješno odbranili svoje završne radove. Radi se o jednoj izvrsnoj generaciji koja još prošle godine uradila završne radove, a neki od njih su već dobili i zaposlenje – istakao je Damir Bećirović, direktor IPI Akademije.

Sada već bivšim studentima, diplome je dodijelio Zlatan Muratović, ministar obrazovanja i nauke u Vladi Tuzlanskog kantona.

{gallery}stories/sadrzaj/2018/20180501/01-IPI{/gallery}

Na današnjoj svečanosti odato je i priznanje najboljim studentima iz prošle školske godine, kojima su dodijeljene nagrade „dr Hamza Šarić“, koja je ustanovljena ove godine, a dodjeljuje se u čast osnivača IPI Akademije, dr Hamze Šarića.

Nagrade su primila četiri studenta IPI Akademije: Džemila Junuzović, Anes Bajrić, Ali Mokayes i Nerma Halilagić, koji su u protekloj akademskoj godini ostvarili najbolji prosjek ocjena. Nagrada se dodjeljuje radi posticanja studenata na što bolji rad i zalaganje i predstavlja priznanje njihovoj marljivosti, odgovornosti i izvrsnosti.

Diplomanti prve generacije Visoke škole Internacionalna poslovno – informaciona akademija Tuzla su: Zinaida Avdibegović, Zoran Benković, Erdal Brkičević, Jasmin Dedić, Edina Delibegović, Nedim Hasanić, Mehmed Imamović, Kenan Karić, Kemal Klapić, Benjamin Mujabašić, Mejrama Numanović, Meliha Pašić, Sefer Pirić, Narja Smajić, Semir Smajlović, Muris Šehić, Vedran Vezilić, Rahima Vrtagić i Nevres Zulić.

Veliku galeriju fotografija pogledajte u albumu na našoj Facebook stranici.

(Tuzlainfo.ba)


LOGO FOOTER

Gradski informator - Tuzla na dlanu