Studenti medicine uspješno okončali projekat Prve sedmice imunizacije u Tuzli

by nedim
| 8:35
  •  
  •  
  •  
  •  

Krajem prošle nedjelje održana je panel diskusija pod nazivom „Vakcinacija: odgovornost pojedinca i zajednice“  te je time okončan niz aktivnosti koje su uslijedile u samoj sedmici imunizacije, ali i prije nje, u okviru projekta „Zdravlje i vakcinacija“, čiju organizaciju potpisuje Udruženje studenata medicine u Bosni i Hercegovini, lokalni komitet Tuzla.

Sama sedmica imunizacije je započela sa javnom akcijom: „I ja sam vakcinisan“ koja je održana na Trgu Slobode s ciljem okupljanja što većeg broja različitih populacionih grupa i podsticanja na važnost koje vakcine imaju u održavanju zdravlja.

Svi prisutni su mogli ostaviti svoje poruke i trag na našem zidu, te time dati svoju podršku onima kojima je ona najpotrebnija, odnosno samoj djeci.
Centralnu aktivnost je predstavljala panel diksusija pod nazivom: „Vakcinacija: odgovornost pojedinca i zajednice“ koja je održana u prostorijama Hotela Tuzla,  u prisustvu 200 gostiju, zvanica i učesnika.

Pozvani govornici panela su predstavljali različite oblasti iz područja zdravstva, nauke i javnog života koje su srodne temi vakcinisanja, s ciljem davanja odgovora na sva pitanja, nedoumice i argumente koje su učesnici panela imali. Panel, kao i prethodne aktivnosti projekta, je bio potpuno otvoren za sve zainteresirane kao i sve one koji imaju različita mišljenja kada je u pitanju ova tema, s ciljem kreiranja kvalitetne platforme za dijalog i razmjenu mišljenja.

Ovim projektom završena je prva sedmica imunizacije u Tuzli, uz želju organizatora da se poruka njihove kampanje i dalje nastavi širiti putem slogana: Volite. Pazite. Imunizirajte!

(Tuzlainfo.ba/untz.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.