Radost za 2.400 korisnika Narodne kuhinje u Tuzli: Današnji obrok sa kolačima i voćem

by nedim
| 11:27

U okviru manifestacije „Žena-stub porodice i zajednice“ Asocijacija žena Medžlisa IZ Tuzla realizovala je aktivnost pod nazivom „Desert za sve“.
Koordinatorice i džematlijke tuzlanskih džemata, kao i polaznice programa Asocijacije žena su 30. aprila pripremile oko 3.000 kolača za korisnike Narodne kuhinje „Imaret“ u Tuzli. Ovom prilikom uz kolače uručeno je i 520 kg voća.

Svi korisnici Narodne kuhinje, njih oko 2.400, će uz današnji obrok dobiti i kolač i voće.

Ovom prilikom riječima zahvale obratila se Mensura Husanović, direktorica Regionalnog Merhameta u Tuzli u okviru kojeg djeluje Narodna kuhinja.

-Mi se trudimo da našim korisnicima obezbjedimo obrok svakog dana, rijetke su prilike da uz obrok dobiju kolač ili voće. Hvala vam što naše korisnike niste zaboravili i što ih na ovakav nesvakidašnji način obradujete – kazala je Mensura Husanović.

-Ovo je aktivnost koja je bila dobro prihvaćena prošle godine, pa smo se odlučile realizovati je i ove godine. Večeras je i mubarek noć Lejletu’l-berat koja navješćuje skori dolazak mubarek mjeseca ramazana, pa su i naše aktivnosti u tom predramazanskom ozračju koje se u ovakvim aktivnostima posebno osjeti – kazala je Elmedina Osmić Brzović, predsjednica Asocijacije žena Medžlisa IZ-e Tuzla.

(Tuzlainfo.ba)