Inspekcija FIBA-e boravila u Mejdanu: Zmajevi će dočekati Francuze u Tuzli

by nedim
| 9:52

U sportsko kulturno privrednom centru (SKPC) Mejdan u Tuzli jučer (četvrtak) su delegacije FIBA-e i Košarkaškog saveza BiH izvršile inspekcijski nadzor u povodu odigravanja utakmice između košarkaških reprezentacija Bosne i Hercegovine i Francuske koja je najavljena za 29. juni ove godine – piše BH Basket.

“Inspekcijski pregled je trajao više o četiri sata, čime su bile obuhvaćene svlačionice za sportiste, svlačionice za sudije, delegata, svlačionice za doping kontrolu, tehničke prostorije koje bi se koristile za potrebe FIBA-e. Također, inspekcijskim nadzorom se provjeravala tehnička opremljenost velike dvorane SKPC Mejdan Tuzla za potrebe odigravanja košarkaških utakmice po FIBA pravilima, iste one prema kojim se odigravaju i utakmice klvalifikacija za Svjetsko prvenstvo i utakmice Euro lige”, saopćeno je iz SKPC Mejdan.

Pregled je prošao u najboljem redu, a svi traženi prostori su predočeni inspekciji kao i uvid u tok radova na svlačionicama za sportiste, koje se trenutno rekonstruišu prema najvišim standardima. Nakon sprovedenih rekontrukcija sportskog dijela objekta Mejdan će moći zadovoljiti sve propozicije koje zahtijevaju svijetske i evropske asocijacije.

(Tuzlainfo.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend