MUP TK: U pretresima pronađeni droga i oružje, prijave protiv devet osoba

by nedim
| 5:48

U skladu sa Operativnom planu u borbi protiv KD imovinskih delikata, zloupotrebe narkotičkih sredstava i nedozvoljenog držanaj oružja i municije, policijski službenici Uprave policije MUP-a TK-a  su postupajući po Naredbi općinskih sudova Tuzla, Lukavac, Gračanica, Banovići, Srebrenik, Kalesija i Živinice dana 25.04.2018. godine na području Tuzlanskog kantona izvršili pretrese na sedam lokacija.

Kako je saopšteno iz MUP-a TK, prilikom pretresa su pronađeni i oduzeti sledeći predmeti: 19 manjih pakovanja od pvc. folije u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis“, jedno veće pakovanje od pvc. folije u kojoj se nalazila  biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Canabis“, 8 manjih pakovanja od  pvc. folije  u kojoj se nalazila materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Speed“, teglu u kojoj se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Marihuanu”, dvije drobilice-grender sa tragovima nepoznate materije za koje postoje indicije da se radi o  opojnoj drogi, 40 tableta bez oznaka, automatska puška, poluatomatska puška cal 7,62 mm, gasni pištolj, 70 kom. municije cal 7,62 mm, dva okvira za municiju i  četiri mobilna telefona.

O navedenIm aktivnostima je upoznat kantonalni tužilac, nakon dokumentovanja navedeni događaja, nadležnom Kantonalnom tužilaštvu TK-a protiv B.G., rođen 1990. godine, S.P., rođen 1991. godine, B.S., rođen 1990. godine svi iz Tuzle, S.M., rođen 1979. godine iz Gračanice,  i S.H., rođen 1985. godine, nastanjen na području općine Banovići bit će dostavljen Izvještaj , zbog postojanja osnova sumnje  da su počinili krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238 KZ FBiH , S.N., rođen 1969. godine iz Gračanice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga iz čl. 239 stav 3 KZ FBiH, EH., rođen 1968. godine, nastanjen na području Lukavca ,  zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Nasilničko ponašanje iz čl. 362 KZ FBiH, P.V.,rođen 1965. godine, nastanjen na području općine Srebrenika i V.S., rođen 1964. godine iz Tuzle, zbog postojanja osnova sumnje da su počiniili krivično djelo „Nedozvoljeno držanje oružja iili eksplozivni materija iz čl. 371 KZ FBiH – saopšteno je iz MUP-a TK.

(Tuzlainfo.ba)

 

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.