Ivetić pred utakmicu sa Vitezom: Navijači su nam potrebni, s pravom su nam zviždali!

by nedim
| 19:04

Fudbaleri Slobode pripremaju se na stadionu Tušanj za utakmicu 7. kola BHT Premijer lige BiH – za opstanak u kojem će Crveno-crni u Tuzli u subotu igrati protiv NK Vitez.

U srijedu su izabranici Slavka Petrovića trenirali na Tušnju, a kapiten FK “Sloboda” Tuzla, Perica Ivetić, nakon treninga govorio je za Sloboda TV, prilikom čega se osvrnuo na neočekivan poraz od NK GOŠK-a.

-Prije svega, ja bih se izvinuo navijačima i svim ljudima koji vole Slobodu i koji su bili te nedjelje na stadionu i nadam se da nikada više nećemo prirediti tako negativno iznenađenje. Utakmica se može izgubiti, kao što smo i mi izgubili, ali bez voljnog momenta, bez žara i borbe, jednostavno tako se ne može igrati za Slobodu i Slobodin dres, kazao je kapiten Slobode i dodao da je ekipa u srijedu trenirala u dobroj atmosferi.

-Današnji trening jako je dobro odrađen, u povoljnoj atmosferi, ali to ništa ne znači jer u subotu je jedna jako važna utakmica i sigurno historijska u ovom trenutku, jer jednostavno, osim pobjede protiv Viteza, ništa drugo nas ne može zadovoljit. Moramo se sabrati u ova dva tri dana, koliko imamo do utakmice i da u subotu izađemo, da pokažemo naše prepoznatljivo lice koje smo imali tokom čitavog proljeća, ali eto u ovih zadnjih sedam dana smo od heroja prerasli u tragičare, kazao je Perica Ivetić za Sloboda TV.

Stručni štab Slobode za utakmicu protiv GOŠK-a na raspolaganju nije imao četiri prvotimca, ali stanje igračkog kadra pred utakmicu sa Vitezom dosta je povoljnije.

-Nadam se da će za ovu utakmicu igrački kadar biti dosta povoljniji. Danas nisu tri naša igrača trenirala, ali nadam se da će do subote svi biti zdravi i da će biti na raspolaganju, kazao je Perica Ivetić.

U proteklim utakmicama na Tušnju podrška publike nije izostala, a kapiten Slobode, očekuje da će publika i ovaj put doći na stadion i podržati Slobodu.

-Iskreno, publika nas je uvijek podržavala. Aplauz kad je ekipa izgubila 4:1 od Željezničara je stvarno rijetko viđeno na našim prostorima. Oni su tada vidjeli želju, trud, borbu i na kraju su nagradili igrače što mi u nedjelju nismo imali tako da su nam sa pravom zviždali. Navijači, najbolje znaju da li trebaju doći, ali mi bez njih jednostavno ne možemo, oni su naš 12 igrač, potrebni su nam da ostvarimo pozitivan rezultat i da ostavimo Slobodu u društvu najboljih, rekao je Perica Ivetić za Sloboda TV.

Utakmica 7. kola BHT Premijer lige BiH – za opstanak, igra se u subotu, 28.04.2018. godine sa početkom u 19 sati.

(Tuzlainfo.ba/FK Sloboda)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.


Send this to a friend