Univerzitet u Tuzli: Sutra Dan otvorenih vrata na Filozofskom fakultetu

by nedim
| 6:10

Studentsko vijeće Filozofskog fakulteta u Tuzli upriličit će Dan otvorenih vrata u utorak, 24. aprila, u periodu od 10 do 13 sati za učenike završnih razreda srednjih škola koji se žele informirati o studiju na Filozofskom fakultetu.

Podršku organizaciji pružio je Red Bull koji će se pobrinuti za muziku i osvježenje za sve učenike koji se odluče doći taj dan ispred Filozofskog fakulteta u Tuzli. Srednjoškolci će tako imati priliku da iz prve ruke dobiju informacije o studiju na Filozofskom fakultetu u Tuzli od svojih budućih kolega. Svi su dobrodošli!

Filozofski fakultet nudi budućim studentima jedanaest studijskih programa na I ciklusu studija. Svi studijski programi na Fakultetu oblikovani su prema europskim načelima visokog obrazovanja, utemeljeni su na naučnom, stručnom i pedagoškom znanju i iskustvu, te principima otvorenosti, raznolikosti, modularnosti i mobilnosti studija. Više informacije o postupku upisa na studij možete pronaći na web stranici Fakulteta.

Ovo je, inače jedna od aktivnosti u okviru obilježavanja 25 godina postojanja Filozofskog fakulteta, odnosno 58 godina od osnivanja Pedagoške akademije u Tuzli. Filozofski fakultet prošlog je mjeseca organizirao seriju otvorenih predavanja za učenike srednjih škola pod nazivom Postani student na 1 dan, koja je naišla na veliki interes među učenicima.

(Tuzlainfo.ba)