Studenti, uposlenici univerziteta, rudari i vatrogasci čistili Kampus Univerziteta u Tuzli

by nedim
| 16:02

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, u subotu 21. aprila uposlenici i studenti Univerziteta u Tuzli organizirali su akciju uređenja zelenih površina u univerzitetskom Kampusu.

Akciju su podržali i pripadnici specijalne jedinice kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova, članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Tuzla te rudari Rudnika Kreka.

Osim obilježavanja simboličnog ekološkog praznika, menadžment Univerziteta u Tuzli na čelu sa Rektoricom prof.dr. Nerminom Hadžigrahić najavljuje da je subotnja akcija dio dugoročne strategije animiranja studenata i uposlenika da sličnim akcijama pokažu društvenu odgovornost javnih institucija, a da se prostor Kampusa koristi kao poligon za okupljanja i druženje među različitim subjektima lokalne zajednice.

– Pokazali smo da smo spremni na ovakve društvene akcije i da studenti Univerziteta u Tuzli mogu imati druge oblike aktivnosti osim nastave, učenja i polaganja ispita, jer i sam Kampus je prostor koji želimo oživjeti u saradnji sa studentima i koji će u bliskoj budućnosti, nadamo se, biti središte svih aktivnosti Univerziteta u Tuzli, rekla je Rektorica prof.dr. Nermina Hadžigrahić.

Osim košenja travnatih površina i obrezivanja drveća u prostoru Kampusa, uz pomoć pripadnika Dobrovoljnog vatrogasnog društva očišćene su betonske površine na kojima će uskoro biti završeni projekti postavljanja savremenih sportskih terena kojima rukovodi Fakultet za tjelesni odgoj i sport.

(Tuzlainfo.ba)